EXAMINE THIS REPORT ON YUMURTLAMA BOZUKLUğU BELIRTILERI NELERDIR

Examine This Report on yumurtlama bozukluğu belirtileri nelerdir

Examine This Report on yumurtlama bozukluğu belirtileri nelerdir

Blog Article

Adet düzensizliği giderilmezse ileride yumurtlama fonksiyonları sağlıksız olabilir, kısırlık yaşanabilir, aşırı kilo alımına neden olabilir. Bu hormonsal dengesizlikler kişinin hem beden sağlığını hem de ruhsal dengesini bozar, sarsar.

aşılama süreci aşılama tedavisi aşılama yöntemleri bebek beklentisi catlama iğnesi hamile

Spiral ya da rahim içi araç kullanımı sırasında ilk 3 aylık dönemde ara kanama, lekelenme ya da kahverengi akıntı typical olarak kabul edilir.

Yumurtalık dokusundaki kist sayısının artışı bu şekilde engellendiğinde önceden oluşmuş kistik yapılar bir süre sonra kendiliğinden yok olmaya ve böylece kistlerden salgılanan "erkeklik hormonu" miktarı giderek azalmaya başlar.

Kızların normal adet görme yaşı menarş olarak adlandırılıyor ve twelve – thirteen yaşlar arasını kapsıyor. Bir genç kızın 16 yaşına gelmesine rağmen hala adet görmemesi, hormon bozukluğu ya da bir genetik soruna işaret olabilir. Bu sebeple böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir jinekologa muayene olmak gerekir. Bu durumda gerekli görülürse jinekolog tarafından hormon ilacına başlanır.

Hamilelik sırasında hormonal değişiklikler nedeniyle artabilir. Genellikle beyaz ve kokusuzdur. Gebelikte artan salgı, read here vajinanın enfeksiyonlara karşı korunmasına propertyımcı olur. Ancak, kötü kokulu veya renkli bir akıntı enfeksiyon belirtisi olabilir ve doktora go here başvurulmalıdır.

Ultrasonda yumurtlama belirtileri yumurtlama aşamasını kesin olarak belirleyebilir. Ultrason yardımı ile kişisel bir application ve yumurtlama takvimi oluşturabilir, yumurtlamanın yaklaşımı ya da sonu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Rahim veya yumurtalık cerrahisi: Rahim veya yumurtalıklarla ilgili yapılan cerrahi müdahaleler, hormonal dengesizliklere neden olabilir.

Prematür About Yetmezliği: Yumurtalıkların erken yaşta işlevini kaybetmesi veya azalmış fonksiyon göstermesi.

Örneğin adrenal hormon bozukluğu, ilerleyen zamanlarda tiroid yetmezliğine yol açabiliyor. Bu bakımdan bir hormonun doğru salgılanmasını sağlayıcı önlemler almak, diğer hormonların da dengesini korumaya lawnım ediyor.

Otoimmün hastalıklar: Bağışıklık sistemi, yumurtalıklara karşı saldırıda bulunabilir ve onların işlevini etkileyebilir.

Testosteron eksikliği sebebiyle hipogonadizm yaşayan erkekler penis ve testislerde gelişme eksikliği, meni ve sperm üretiminde yetersizlik, köselik ve kısırlık yaşayabilir.

Yumurtlama, gebeliğin gerçekleşmesi için gerekli bir durum olduğundan dolayı yumurtlamayla ilgili sorunların ele alınması ve tedavi edilmesi gerekir.

Yumurtlama bozukluğu söz konusu olduğunda ilaç kullanımının yanı sıra info kişinin yaşam tarzı da önemli olduğu için alışkanlıklar ile ilgili olarak şu noktalara dikkat etmek gerekir:

Report this page